נזילה בתקרה – מה עושים?

באם הנכם סובלים מן נזילה בתקרה שלכם, עליכם לדעת כי חדירה של מים לנכס עשויה להוות מפגע חמור, אשר נמצא בתוכו הסבת נזק לנכס לציוד אשר נמצא בתוכו והסבה של נזק בריאותי לאלו אשר דרים בנכס בשל היקוות של טחב ושל עובד ולפעמים גם לסיכוי להתחשמל או שתפרוץ דליקה בשל מגע של המים במערכת החשמל. כדאי לכם לפנות אל שמאי רכוש מומחה בתחום.

היווצרות של נזילה בתקרה עשויה להתרחש בשל ליקוי במערכות מים וניקוז , צינורות המים בנכס שלכם או של נכס אשר קרוב אליכם או בשל תקלה באיטום של הרכוש המשותף ואף מלקוי צנרת מים במהווה חלק ניכר ברכוש שהוא משותף ועוברת במתחם של הנכס שלכם אשר ניזוק. בשל חשיבותו של הטיפול הזריז והמושכל של תקלות מסוג זה מומלץ לפנות לשמאי רכוש מומחה בתחום.

מכאן צברנו לכם רשימה של צעדים שעליכם  לבצע החל ממועד הגילוי של חדירת המים אל התקרה וכלה במציאת המענה הראוי , כדלקמן:

  • סכנת חיים – בעת נזילה מהתקרה, ישנו סיכוי רב בחדירת מים למערכות חשמל ותאורה מעבר לנזק שנוצר בנראות של הנכס שלכם, נזילה בתקרה עשויה להיות ממש סכנה של חיים, ולכן ישנה חשיבות רבה לנקוט צעדים זריזים לתיקון של התקלות אשר מסבות נזק לנכס שלכם. 
  • בירור מקדמי – עבור המקור של נזילה מהשכנים יש משמעות מכרעת בתחום של על מי מוטלת האחריות על כן, יש לפנות לשמאי רכוש מומחה בתחום תוך בירור אם הוא חבר פעיל בארגון שמאי רכוש בישראל בכדי לאמוד את הנזקים לרבות הנזק אשר הוסב לנכס שלכם. בחינה ויזואלית סטנדרטית של השמאי לא בהכרח תוכל להצביע על המקור של חדירת הרטיבות. אי לכך ובהתאם לזאת, הגישה הנפוצה כיום עבור איתור ספציפי של מקור הנזילה ע"י שמאי רכוש היא ביצוע של בדיקה של השמאי באמצעות מכשירים ייעודיים לרבות סריקה תרמית שתיערך על ידי חברה מקצועית המתמחה בתחום לדוגמא מכון התקנים או חברה דומה ומורשית בכדי לקבל את תוצאות הבדיקה. אותה חברת איתור תצהיר בדו"ח הסריקה היכן בדיוק נמצא מקור הנזק.

את דוח הסריקה של חברת האיתור יש להעביר לשמאי רכוש מומחה אשר מתפקידו לתרגם את הדו"ח בדומה לאדם ששבר יד ומגיע למיון, והרופא במיון שולח את הבחור לבצע צילום רנטגן , ורק לאחר מכן הוא מתרגם את הדוח ופועל לטיפול כנדרש, וכל גם אמור לנהוג שמאי רכוש מנוסה , לאחר קבלת דו"ח הסריקה הוא לתרגם את הדוח לכסף תוך עריכת עלויות תיקון לרבות הדגש אומדן נזקים וכתב כמויות לשיקום הנזקים אשר מהווה אבני דרך  לתיקון שיבוצע כהלכה. 

בצורה הנהוגה לעיל לאחר קבלת חוות דעת המשפטית של השמאי המומחה יש להגיש תביעה באמצעות עורך דין המתמחה בתחום אשר יפנה לבית משפט.

  • מכאן יודגש כי בעת קרות המקרה עליכם לפנות מיידית לשמאי רכוש מומחה, תוך שאתה תיעדתם את פרטי המקרה – החל מהזמן שבו התגלתה חדירה של רטיבות בנכס שלכם.
  • הקפידו לתעד את הנזקים אשר הוסבו לכם, בין אם עסקינן בנזק לרכוש אחר אשר נפגע בשל חדירה של רטיבות ובין אם עסקינן בנזק שהוסב לנכס שלכם, כמו למשל – טחב או עובש אשר קרו בשל חדירה של רטיבות אל התקרה שלכם, נזילה של מים, התפוררות וכיוצא בזה.
  • אל תבצעו את התיקון לבדכם – תיקון של הליקוי בנכס שלכם עשוי ליצור בעיה כפולה ומכופלת.
  • ראשית כל, יקשה עליכם להוכיח הסבה של נזק שכבר תוקנה, המהווה העדר ראיות (זהו מושג שנטען תמיד בדיונים בבית המשפט) 
  • שנית , חוסר האפקטיביות שבתיקון כל עוד לא תיקנו את המקור ללקות, אשר גורם לחדירה של מים. כפועל יוצא, כל עוד לא מרחפת מעליכם סכנה של חיים ריאלית, מומלץ לכם כי תפעלו ורק אחר כך ולפני הכל במינוי שמאי רכוש שיפיק את חוות דעתו ורק לאחר מכן ניתן לפנות לערכאות משפטיות.
  • חשוב לדעת כי ללא חוות דעת משפטית של שמאי רכוש מומחה אין לכם מה לחפש בבית המשפט משום שהשופט לא יקבל את טענותיכם בהליך משפטי ראוי.
  • עליכם לשמור על החשבוניות והקבלות – כל הוצאה ששילמתם עליה הון מסוים, בצורה עקיפה או בצורה ישירה בפרוץ המקרה של חדירת מים, עליכם לתעד באמצעות שמירה על הקבלות אשר מוכיחות את ההוצאות שלכם, עבור מטרה של התחשבנות עם מי שתוטל עליו האחריות לגרימת הנזק.
  • הגשת התביעה – לאחר שהופקה חוות דעת שמאי רכוש ועברתם את כל הפרוצדורות ופניתם אל כל הגורמים האחראיים לגרימת הנזק לנכס שלכם, אין ברירה אלא להגיש כתב תביעה משפטי למתן צו עשה, אשר ייאלץ את הגורם האחראי לתקן את התקלות אשר גורמות לכדי נזילה בתקרה ולמממן את הנזקים של הרטיבות שכבר אירעו בנכס שלכם, על מנת להחזיר את המצב כפי שהיה בתחילה. מוטב כי תיגשו אל שמאי רכוש מוסמך ואובייקטיבי.


תוכן המאמר אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו, אינו חסין מטעויות והשמטות אין להסתמך עליו בביצוע ו/או מפעולה כלשהי 

חיים שריקי

שמאי רכוש מומחה לבית המשפט

054-6800905